Siirry sisältöön

Koronatilanne nyt: mitä poikkeustilanne tarkoittaa keikkatyöntekijöille?

Koronatilanteen vuoksi olet äärimmäisen tärkeä tekijä työyksiköissä – tervetuloa siis töihin!

Hallitus linjasi 16.3.2020 lisätoimenpiteet koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa 18.3.-13.4.2020. Mitä linjaukset tarkoittavat keikkatyöntekijöille?

  • Sijaisuuksia tekevät keikkatyöntekijämme kuuluvat tämänhetkisen tulkinnan mukaan pääsääntöisesti kriittisten alojen (sosiaali- ja terveysala) henkilöstöön, joiden lapsille järjestetään varhaiskasvatus-, esiopetus- ja perusopetuksen 1.-3. vuosiasteen palvelut.
  • Yli 70-vuotiaat velvoitetaan välttämään kontakteja muiden henkilöiden kanssa. Sarastia Rekryssä ja Onviressä työskentelee runsaasti tähän ikäryhmään kuuluvia. Jos olet yli 70-vuotias keikkalainen, ole yhteydessä sovittujen keikkojen osalta.
  • Vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Jos sinulla on sovittuna työtehtäviä näihin yksiköihin, pyrimme löytämään vastaavalle ajalle korvaavat työtehtävät.

Poliisi tiedotti 26.3.2020 liikkumisrajoituksista Uudenmaan alueelle. Mitä rajoitukset tarkoittavat keikkatyöntekijöille?

  • Liikkumisrajoituksen ovat tämänhetkisen tiedon mukaan voimassa 28.3.-19.4.2020. Valvonta tulee olemaan kattavaa myös pikkuteillä ja julkisessa liikenteessä. Jos matkustat työhön Uudenmaan rajan toiselle puolen, varaa työmatkaan tavallista enemmän aikaa.
  • Kulkijan täytyy tarvittaessa selvittää joko suullisesti tai kirjallisesti matkansa tarkoitus ja määränpää. Näytä kysyttäessä varaamasi keikka puhelimestasi. Varaudu todistamaan myös henkilöllisyytesi.

Milloin töihin, milloin jäädään kotiin?

Sairauspoissaolokäytänteemme eivät ole muuttuneet. Edelleen sairaana sairastetaan kotona, sairauspoissaolotodistus toimitetaan meille sähköisiä kanaviamme pitkin, ja palkkaoikeus määräytyy TESin mukaan. Lisätietoa sairauspoissaoloista ja palkkaoikeudesta löydät järjestelmän Tiedoksi-välilehdeltä Sijaisen käsikirjasta.

Jos olet terve ja yksikköön voi mennä (yksikköä ei ole suljettu), olet enemmän kuin tervetullut töihin! Hoito- ja hoivahenkilöstöä tarvitaan nyt. Noudata töihin mennessäsi työyksikön suojautumis- ja hygieniaohjeita.

Jos olet sairaana tai lapsesi on sairaana, noudata samoja sairauspoissaolokäytänteitä kuin aiemminkin.

Jos olet ollut ulkomaanmatkalla ja sinulla on sovittuna keikka, ole meihin yhteydessä. Jos keikka on seuraavan 2 päivän aikana, ole yhteydessä puhelimitse. Jos keikan alkuun on enemmän kuin 2 päivää, lähetä meille sähköpostia. Olemme yhteydessä yksikköön, johon keikkasi on sovittu.

Jos olet ollut ulkomaanmatkalla ja sinulla ei ole sovittuna keikkaa, älä varaa keikkaa seuraavaan kahteen viikkoon.

Jos terveysviranomainen on asettanut sinut karanteeniin, toimi karanteeniohjeiden mukaan. Voit anoa Kelasta tartuntatautipäivärahaa. Muista, että karanteeni on aina viranomaisen määräämä.

 

Lue työehdoista Elinkeinoelämän keskusliiton verkkosivuilta

 

Sähköiset yhteydenottokanavamme:

  • Järjestelmän palvelupyyntö
  • Sähköposti: asiakaspalvelu@sarastiarekry.fi
  • Puhelinnumero (sovitut keikat): 03 621 3908

Ajankohtaista

Oiva vahvistus.