Siirry sisältöön

Keikkatyöntekijät ovat yhä tyytyväisempiä: Sarastia Rekryn asiakastutkimuksessa historian parhaat tulokset

Sarastia Rekry on vuodesta 2016 tutkinut asiakastyytyväisyyttä sekä tilaajien että työntekijöiden näkökulmasta. Tutkimusta tehdään puolivuosittain.
Uusimman otannan mukaan jopa 70 prosenttia haastatelluista Sarastia Rekryn keikkatyöntekijöistä suosittelisi Sarastia Rekryä.

Tutkimuksen avointen kysymysten vastaukset on tiivistetty ns. sanapilveksi. Sanapilvi on samaan aikaan sekä visuaalinen että kvantitatiivinen esitystapa, joka havainnollistaa avointen vastausten keskeisen sisällön. Mitä kookkaampana sana tai vastaus esitettyyn kysymykseen näyttäytyy, sitä useammin kyseinen sana on esiintynyt vastauksissa. Ylläoleva sanapilvi on sijaistyöntekijöiden avoimista vastauksista.

Suosittelijat ovat uskollisia ja innostuneita työntekijöitä, jotka suosittelevat yritystä myös muille.
Esimerkiksi palkanmaksun sujuvuus sai pisteitä 4,7, korkeimman mahdollisen pistemäärän ollessa 5. Sarastia Rekry hoitaa itse keikkatyöntekijöiden palkanmaksun ja tuntipalkat Palkka Joka Perjantai -mallilla

 

Keikkailu lisääntyi tai pysyy samana

Yleisarvosana SaRen toiminnasta viimeisen kuuden kuukauden aikana oli 4,41/5. Se on SaRen historian paras tulos.
Yleisfiilis asiakasorganisaatioissa työskentelystä on erittäin hyvällä tasolla. Saren työntekijöistä 84 prosenttia antoi yleisfiiliksestä arvosanan 4 tai 5.
Suurimmalla osalla keikkatyöntekijöistä on keikkailu lisääntynyt tai pysynyt samana. Poistuneilla keikkatyöntekijöillä poistumisen syy on yleensä ollut pitempi työsuhde.
Muille vuokratyövälittäjille on siirtynyt vain harva.

Myös tilaajien tyytyväisyys parani -saatavuus hiertää

SaRe on onnistunut parantamaan toimintaansa myös sijaistilaajien arvioissa. Erityisesti palvelun ystävällisyyden, asiantuntevuuden jaa ammattitaidon arviot ovat nousseet merkittävästi edellisestä tutkimuksesta.
Palvelu koetaan aiempaa selkeämmäksi ja johdonmukaisemmaksi.
Sijaistilaajien suurin kritiikki kohdistuu sijaistyöntekijöiden saatavuuteen, joka johtuu työntekijäpulasta sote-alalla.

Sarastia Rekryn omien tilastojen mukaan työntekijöiden saatavuus parani huhtikuussa ja toukokuussa. Alkuvuonna ongelmia tuotti yleisen hoitajapulan lisäksi muun koronasuojavaatimus hoitoalalla ja työtaistelutoimet.
Tälle kesälle sijaistyötilauksia on jo peräti 38 prosenttia enemmän kuin kesällä 2021.

Innolink-tutkimusta toteutetaan kvartaaleittain tilaajille ja sijaistyöntekijöille sähköisenä kyselynä. Sarastia Rekryn työntekijöitä koskevaan kyselyyn vastasi 2655 työntekijää ja tilaajakyselyyn vastasi 528 tilaajaa.

Ajankohtaista

Oiva vahvistus.