Siirry sisältöön

Sote-kortti lisää turvallisuutta ja tietosuojaa

Vuoden 2017 alusta lähtien terveydenhuollon ammattihenkilöiden lisäksi myös sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on mahdollisuus hakea käyttöönsä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sote-ammattikorttia.

Kortti on vahvan sähköiseen tunnistautumisen ja allekirjoittamisen väline, jonka avulla työntekijä esimerkiksi tunnistautuu työyksikössään. Se lisää sekä työntekijän suojaa että potilaan turvallisuutta, kun tunnistautumisen ansiosta kaikki toimenpiteet ovat aiempaa paremmin jäljitettävissä. Tällä hetkellä osa työyksiköistä edellyttää jo työntekijöiltään sote-korttia. Ammattikortti on maksuton, mutta julkisen terveydenhuollon rekisteröintipisteet voivat periä rekisteröintipalvelusta omia kustannuksiaan vastaavan maksun.

Väestörekisterikeskuksen (VRK) myöntämä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti on tarkoitettu niille sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka ovat rekisteröityneet sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekistereihin (Terhikki tai Suosikki).

Ohjeet kortin hakemisesta saat väestöreskisterikeskuksen sivuilta: https://eevertti.vrk.fi/sote-ammattikortti

Ajankohtaista

Oiva vahvistus.